p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Tutorial:::Cara nak ambil image URL
salam~~
hye korang semua!!
hari ni tak taw nak buat apa...so,,,nida open the lappy..and then layan blog nie!
pastu,,sekarang nak share something! hari ni nak buat tutorial about::
cara nak ambil image URL..

Cara nak ambil image URL dekat Photobucket

1.Pilih gambar mana yang korang suka.
2.Just sentuh sikit gambar tu.
3.Then dia akan keluar macam gini::

4.oke! sekarang,,tekan link yang nida kotakkan tu..automatic dia terus tercopy! : D <itulah image URL nye>

Cara nak ambil image URL dekat Glitter Graphics

1.First,,masuk >> sini dulu.
2.Pilih pic mana yang korang nak.
3.Tekan pic tu,,scroll ke bawah sikit,sampai jumpa macam ni::
5.Copy code yang nida kotakkan.
6.Tapi,sebelom tu,,sebab dye automatic tercopy semua,,so kena paste code yg panjang2 tuh dekat note pad or word pad dulu..
7.And then,,baru lah copy code yang dikotakkan warna hijau tuh! ada faham??  =D

Cara nak ambil image URL dekat Google images

1.Pilih gambar yang diminati.

2.tekan right klik pada gambar tuh,,,pastu select view image.
3.Copy image URL yg nida kotakkan tuh! daa siap! =D

Selamat Mencuba laa yerk! =D

Labels:


Written by me at 4:18 AM | 0 XOXO{s}