p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Tutorial:::Link kan gambar!
salam~~~
korang biasa masuk GA or contest ke pape je la kan..
tapi ada sesetengah yang tak tahu nak link kan gambar macam mana..
so,,sekarang ni nida nak ajar! camni yer ::

1. Macam biasa sign in lah dulu blog korang tuh..pergi dekat new post pula! :)
2. Sekarang upload gambar yang korang nak link kan tuh.

3. Klik kat gambar yang korang upload tadi,,and then tekan Link

4. Bila korang dah klik (link),,nanti automatic gambar tu dah tak dihighlight kan lagi kan...jgn risau! korang tekan balik Link tuh!
5. Oke! da tekan? akan keluar macam ni pula ::



6. Isikan Link yang korang nak..yg Text To Display :: tu biarkan kosong!..pastu click OK !

paham tak??
 pham tak??
kalau paham baguss!!
kalau tak paham..cakap kat nida apa yang tak pahamnya..ok?! :)

Labels:


Written by me at 12:40 AM | 0 XOXO{s}