p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Tutorial:::Simple menu tab/ Pages

Salam~
korang2 sehat tak?
ok..kalau sehat..meh ikot tutorial ni..
tutorial ni untuk membuat menu tab! 
dengan membuat tab menu ni..kita bole membuat page ni sensorang
maksodnya terpisah! jadi,,takde lah blog jadi serabut sangat.. =D
 kebanyakan yang tak tau macam mana nak buat bendalah ni kan..
so,,korang dah jumpa tuto ni kan? <tepuk tangan> so ikut bebaek oke..tengok satu-persatu.. :)

1. Login > Dashboard > Posting > Edit Pages > New Pages

2. Then,,korang tulis page title and entry yang korang nak tulis.
3. Oke,,daa siap tulis..klik Publish Post.
4. Pilih untuk Blog Tabs..Kalau Blog Sidebar..nanti dia akan berada di sidebar korang. ::
5. Tekan save and publish! and then view korang punye blog cepat2! jadi tak?

oke..papaii---> Gud Luck!


nak menu tab yan comel? ---> Here

Labels:


Written by me at 7:09 AM | 0 XOXO{s}