p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Tutorial:::Tukar cursor yang comel! =D

Salam... hello peeps! =)
hari ni nida nak ajarin macam mana nak tukar cursor yang biasa 
kepada yang comel2!..
nak tak?? korangkan suka yang comel2 kan!
kepada yang tak taw nak buat macam mana...ikut laa tuto ni..ok?!
kalau da taw...duduk diam! =D

1. Sign in > Dashboard > Design(Page Element) > Add Gadget > HTML/JavaScript
2. Copy code di bawah ni..pastu paste kan di HTML/JavaScript tadi ea...
<style>body {cursor:url(URL ICON), url(URL ICON), auto;} </style><a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
3. ehh..belom siap lagi tau...yang warna aqua tu korang tukarkan URL cursor yang comel2..
    boleh ambil dekat >> SINI
    **Cara::klik pada cursor yang korang suka...ambil code dekat yang ada tulis macam ni ::
Option #1 - Universal CSS/HTML Code    **nota>> yang Animated hanya untuk Internet Explorer sahaja!**
4. Warna oren pula..letak link blog korang oke?!
5.oke..done! save!

paham tak? kalau tak paham cakap taw! =D
siapa dah jadi inform kat nida ea! =)

Labels:


Written by me at 8:09 AM | 4 XOXO{s}