p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Tutorial:::Border image melengkung

Holaaa~ assalamualaikum! :) nak buat tuto untuk BLOGSKIN lagi.. semalam buat yang image hover melengkung . Then hari ni nak buat image melengkung terus...contohnya macam gambar ni :)

*omo~~ Kiseop yah! kenapa buat muka comel camtu! :) you make me melt...haha bbuing bbuing #abaikan!*
oke..berbalik kepada topik...hahah.. =D nengok tu ade perbezaan dia kan.. Cantik juga kalau melengkung kan kan kan! :) kalau yang berminat...ikut tuto ni oke :)

1. Log In > Dashboard > Template
2. Cari code ni :: </style>
3. Dah jumpa,,copy code yang kat bawah ni pula...
img {
border-radius: 10px;
padding: 0px;
4. Pastu paste dekat ATAS </style> tadi :)
5. Preview...jadi ke tak? lepas tu Save lah! :)

oke faham tak? simple je... :) jadi melengkung tak? jadi tak? kalau nak tanya apa-2 sila laa komen xD

hahaha...papai~~

Labels:


Written by me at 2:00 AM | 0 XOXO{s}