p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Tutorial:::Image Hover (Border Melengkung)


olalalalalla~~~
assalamualaikum...nida nak cuba buat tutorial blogskin laa..
ehh! nida sekarang ada dua blog tau satu official blog satu lagi fanfic :)
yang fanfic tu blogskin.. :) sebab tu lah nak cuba buat tutorial untuk blogskin sekali.. :)
harap membantu laa ya~

oke nak buat tutorial image hover.. bila cursor sentuh image je..automatic image tu melengkung :)
contoh macam gini! :)

ada beza kan? melengkung! =D
sebelum tu! tuto ni untuk BLOGSKIN je tau! :) oke jom mula! =D

1. Log in > Dashboard > Template
2. Tekan CTRL + F serentak cari code :: </style>
3. Oke dah jumpa? Copy code dekat bawah ni ::
img {
border-radius:10px;
opacity:0.6;
-webkit-transition-duration:2.5s;
}
img:hover{
border-radius:30px;
opacity:10.8;
-webkit-transition-duration:2.5s;
}
4. Sekarang paste dekat ATAS code  </style> ni :)
5. Preview...Kalau jadi terus Save! =D

Oke dah siap! simple right? jadi tak? comment tau.. :)
papai~~

Labels:


Written by me at 6:29 AM | 2 XOXO{s}