p o t a e t o
STORIES PROFILE BIASES LINKS STUFFS NEWER OLDER HOME

Pembedahan berjaya! :3
*haloooo! Ne Baek Jae Ra Imnida! =D bangapsamnida!*
Assalamualaikum! Annyeong =D
weyh weyh! asal daa lama tak update blog ni!
Busy laa...Ceyh! busy ape pulak nih! tak de idea nak update lorh.. :/
Nida ni tak macam chingu-chingu yang lain...selalu je diorang update blog...
update blog pepanjang pulak tuh! jelez~ hikhik..Nida kalau update pepanjang..tak de isi langsung..
hahaha..semua merepek je....
so,hari ni dah banyak idea! da kumpul ketat dalam otak...
tapi rasanya banyak yang merepek! xP
hikhikhik...

Firstly,,Yeah! Pembedahan ke atas blog DIGITAL DREAM~ telah berjaya! jyeah!
and blog ni dah ditukar nama... HELLO SIMSIMI :3 Full edit tau! penat! fuh fuh!
tapikan...satu je yg Nida tak letak..tapi nak sangat letak! Lagu!!! nak sangat letak!! :'(
tapi tak boleh...sebab Nida lebih suka guna youtube tau...kalau guna mp3 player yang lain..banyak reason dia...
ade dekat post ni.....cuba nengok dekat bawah tu..dia tulis "Video Player is too small" 
huh? apakah? ahaa! jadah dia!
baru je ingatkan nak letak lagu What Is love-Exo!

Sebelum pembedahan~

Selepas! Pembedahan telah berjaya...Doktor Hanida memecah rekod!
hiihhihi...*berangan jadi doktor*

Pembedahan ni berlaku disebabkan... *ceyh*
semalam...Nida ada suruh kawan Nida comment pasal blog ni...dia kata blog ni agak semak..
Nida rasa pun memang semak pun...
lagi satu...dah bosan lah dengan design tu...hahahaha *budak yang cepat bosan*

------------------------------------------------------------------------------

Secondly,nak bitau..yang Nida da buat fanfic baru! dialu-alukan laa baca ya :-
nah! jangan lupa baca tau! kalau tak baca...ehem-ehem...tak pe laa tak nak baca pun tak pe..tak paksa..
hahaha...sudah! jangan merepek lagi...
tak de cover lagi laa... :'( sadiss!
yang dulu tu pon kawan nida yang buat kan...,,Hana-ssi Gomawoyo! :-*
siapa nak tolon Nida buatkan?! angkat tangan tinggi-2
Offer ni...siapa buat..Nida belanja dye chocolate Toblerone..hurm yummy! =D
hahahaha....
Meh sini Nida bagi sinopsis sket pasal cite ni... :-
Synopsis :-
Pada menengah rendah dulu, Nana seorang yanki yang ganas. Tetapi, pada suatu malam Nana terjumpa Jong Hyun yang cuba menolongnya dan telah terpikat dengan Jong Hyun... Sejak itu,Nana berusaha menjadi lemah lembut untuk menawan hati Jong Hyun. Nana terus menyimpan rahsianya yang dia seorang yanki dulu kerana takut jikalau Jong Hyun membenci dia...... Jadi adakah cinta mereka berdua akan berkekalan?
(wah,,ayat jiwang laa seyh sume...cam ayat buku teks pun ada gak..hihhi)
main characters cite ni... jeng jeng jeng ::
JR..Nu'est..hihhi..bias kite! jangan amek hhihi.. *O*

yang ni Nana...Afterschool...seriously,,Nida ade jelesh siket dengan character ni...sebab...mana boleh Nana ni dengan JR..hahaha...*tu jek* *dah jelesh...tapi jadikan dia character jugak* haishhh

-okee..happy reading yaw!-
-----------------------------------------------------------------

Thirdly,amboi banyaknye nak cite!
hikhok....
Sekarang ni tengah gila dengan grup ni :-
big star...grup ni..maybe belum popular sangat...tapi tak kesah la! still suka....
lagu diorang yang paling suka Hotboy! ade lagi ke lagu yang lain? suggest siket!
rasanya tu lagu debut diorang! :)
yang tengah tu!  argh!! make me melting *O* !! Raehwan!! :-*
*jangam amek!* hahaha

kekadang,,nengok grup ni macam grup B1A4 siket... :3
yang rmbut merah (feeldog) tu mcm baro.. yg sbelah kiri raehwan (baram) tu macam CNU..siket je laa..
Raehwan pulak..mata dia macam Jin young...Hidung dia macam Jongup (b.a.p) siket...hahaha
amboi! teliti ye Hanida! cuba kalau tanya pasal geografi yang peta-peta tu!
hahaha..confirm tak dapat!

yang kedua ni :-
*Grup ni ramaikan!* sebenarnya...dia ada dua..satu Exo-K (korean)! stu lagi Exo-M (mandarin)
tapi diorang still one family lagi.. ^_^

Exo K.
Omomomo! Yang tepi tu! baju warna hijau tua tu!
aloo..comel!! =D muka macam babyface..tapi suara dia..besar kowt!
suara dia yang paling besar dalam exo k ni....dia yang paling tinggi...
dia yang paling comel! *eceyh! tafsir sendiri~~*
actually,semuanya Nida nak! :-* semua handsome! hikhik..*gatal ea..budak kecik*
tapi semua dah reserved..hahah..
Chanyeol - Kte! Kte! :)
D.o - Izzaty..       Imalin(sebok je hahaha)
Kai - Farihah..
Sehun - Faierra..
Suho - Ellisha..
Baekhyun - Pika

Exo-M.
Exo M..ni kurang siket laa..sebab dia bahasa cina...
minat seorang je... LAY! jacket biru pekat tu! :3 handsome! hahaaha...
actually,,ada dua..lagi satu..Luhan..yang jacket biru cair tu..hikhik...
wah! cun! dua-2 jacket biru! :3

--------------------------------------------------------------------------

Akhir kata,,hahah nk buat karangan ke nih?
nak share ni siket! lagu ni best! =D
Exo K what is love... :)) try dengar! best tau..lagu ni charismatic! =D
dah beratus kali dah Nida dengar..ihihi siap download lagi...
*beratus? oke itu tipu...hhaahha*

wah! pecah rekod lagi! first time buat entr panjang yang merepek! =D
hihhi..oke dah laa nk out! terlalu panjang...tangan dah penat menaip..so,,nak tido dulu..
assalamualaikumm...ppyong! =D

Labels: , , , , ,


Written by me at 9:02 AM | 0 XOXO{s}